Biodanza: dans van het leven

Biodanza is een uitnodiging om vol in het leven te duiken en -al dansend- alle aspecten van het mens-zijn te verkennen en te ontwikkelen.
Leven is beweging, verandering, ontwikkeling. In Biodanza word je uitgenodigd om te bewegen wat er in je leeft. 

Biodanza is voor iedereen: jong en oud, danser en beginner, mannen en vrouwen, fit en niet-fit. We dansen op allerlei soorten muziek, je eigen natuurlijke beweging, zonder pasjes, zonder woorden. We dansen alleen en met z'n tweeën, met een groepje en met z'n allen. Iedere dans heeft zijn eigen karakter en elk moment is uniek!

In Biodanza werken we via 5 ontwikkellijnen: vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie. In de wekelijkse lessen zullen alle aspecten van Biodanza voorbij komen. In het begin zal het accent vooral liggen op de lijnen van vitaliteit en affectiviteit. Je leert stap-voor-stap, in een veilige omgeving, de verschillende aspecten van Biodanza kennen.
Deze groep is met name geschikt voor beginners in Biodanza, maar ook ervaren dansers zijn welkom en kunnen door de workshops verder groeien.

Mogelijke bijwerkingen: je kunt meer gaan genieten en meer expressie gaan geven aan wie je bent en wat je wilt, waardoor er meer van jou in de wereld tot uiting kan komen.

VIDEOS

Om te weten wat Biodanza is, moet je het vooral zelf ervaren. Mocht je toch vooraf een impressie willen, dan geven de filmpjes hiernaast een goede indruk van wat Biodanza is, wat je in een workshop kunt verwachten en hoe anderen het ervaren hebben.

Muziek uit alle delen van de wereld

In Biodanza dansen we op muziek uit alle delen van de wereld, zoals Afrikaanse aardemuziek, Braziliaanse samba, maar bijvoorbeeld ook op muziek van de Beatles, jazz standards, opzwepende latin, passionele tango en rustgevende of inspirerende klassieke muziek.